Από τι φτιάχνονται οι υφασμάτινες σερβιέτες μου; Ημέρα Της Γης 2021

Για να γιορτάσουμε την ημέρα της Γης αλλά και το Fashion Revolution Week θα αφιερώσω την σημερινή ανάρτηση στα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των υφασμάτινων σερβιετών του Wasteless Design.

Το εξωτερικό υλικό και στις δύο πλευρές είναι 100% GOTS πιστοποιημένο βιολογικό βαμβάκι τυπωμένο με βαφές χαμηλού αντίκτυπου. Η GOTS πιστοποίηση εξασφαλίζει ότι το βαμβάκι είναι βιολογικό και έχει παραχθεί με σεβασμό προς το περιβάλλον αλλά και ότι στην αλυσίδα παραγωγής του δεν υπάρχει εργασιακή εκμετάλλευση.

Εσωτερικά υπάρχουν 1-3 στρώσεις, ανάλογα με το μέγεθος της σερβιετας, από απορροφητικό φλις που είναι κατασκευασμένο από μπαμπού, κάνναβη και βιολογικό βαμβάκι. Το μπαμπού αλλά και η κάνναβη είναι καλλιέργειες που δεν απαιτούν πολύ νερό ή φυτοφάρμακα κάτι που καθιστά τα υλικά αυτά πιο φιλικά προς το περιβάλλον. Επιπρόσθετα είναι πολύ απορροφητικά και το μπαμπού έχει και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Όσον αφορά την αδιαβροχοτητα οι σερβιετες του Wasteless Design διαθέτουν εσωτερική στρώση από βιολογικό βαμβάκι με επίστρωση PUL (85% βιολογικό βαμβάκι, 15% polyurethane). Το υλικό αυτό είναι διαπνεον και είναι πιστοποιημένο για την ασφάλεια του σε χρήση ακόμη και για προϊόντα για παιδιά.

Στις υφασμάτινες σερβιέτες του Wasteless Design χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο μεταλλικά κουμπωματα χωρίς νικέλιο που είναι υποαλλεργικα και ανθεκτικά διασφαλίζοντας το σεβασμό προς το σώμα μας και το περιβάλλον αλλά και την μακροζωία των προϊόντων.

Εκτός από την επιλογή των πρώτων υλών το οικολογικό αποτύπωμα ήταν σημαντικό κριτήριο και κατά τον σχεδιασμό των προϊόντων για αυτό επιλέχθηκε η ‘zero waste’ τεχνική πατρόν που μειώνει την σπατάλη υφασμάτων κατά την παραγωγή. Στη συμβατική παραγωγή σπαταλάτε τουλάχιστον 15% των υφασμάτων ενώ με αυτή την τεχνική αξιοποιείται πάνω από το 90%.

Τα περισσότερα υλικά αυτή την στιγμή τα προμηθευομαι από το εξωτερικό καθώς δεν είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα καταβάλλεται όμως η μέγιστη προσπάθεια να βρεθούν όσο πιο τοπικοί προμηθευτές είναι δυνατόν και δεσμεύομαι ότι πάντα θα συνεχίζω την έρευνα για τα πιο οικολογικά, ηθικά παραγόμενα και τοπικά υλικά που είναι διαθέσιμα.

Αφήστε ένα Σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elEL